Projecten

Arjaan Theater Geraardsbergen

Project: Arjaan Theater Geraardsbergen

Voor het Arjaan Theater te Geraardsbergen hebben we het voordoek vernieuwd & geautomatiseerd. 

 

 

Tennisclub Molenbos Nijlen

Project: Tennisclub Molenbos te Nijlen

Met de drukke periode voor de boeg konden wij voor onze klant 'Tennisclub Molenbos te Nijlen' snel een akoestische oplossing aanbieden voor hun vernieuwde cafetaria. 

 

 

 

 

Mentor VZW

Project: Mentor VZW

Voor Mentor VZW plaatsten wij akoestische panelen in de opleidingslokalen en de burelen. 

 

 

 

Restaurant Origano

Project: Restaurant Origano Mechelen 

Akoestische panelen die bevestigd zijn aan het plafond.

Sint-Martinusschool

Project: Turnzaal Sint Martinusschool te Beveren 

Balvaste akoestische panelen met onzichtbare bevestiging. 

 

Basisschool Rinkeling te Merchtem

Project: Turnzaal van Basisschool de Rinkeling te Merchtem

Balvaste akoestische panelen bevestigd aan het plafond / geluidsabsorberende wolkjes uit polyester wol.

 

 

 

 

CLB Gent

Project: CLB Gent

Akoestische panelen die bevestigd zijn aan de wand en ook werd er een akoestische wandbespanning geplaatst.

Callboxen voor ION

Project: ION Waregem

De wanden van de callboxen werden bekleed met 100% wolvilt.

 

Fedex Brussel

Project: Kantoorgebouw te Brussel

Voor een specifieke zone geluidstechnisch te isoleren hebben we voor het project Fedex te Brussel onze gordijnen met 7 lagen geplaatst. 

Deze gordijnen zijn samengesteld uit 7 lagen stof. Deze gordijnen hebben als eigenschap dat ze het geluid in de ruimte zelf goed absorberen waardoor ze de nagalm drastische verminderen en tevens het geluid naar de andere ruimtes zeer goed tegenhouden. Deze uitvoering biedt de hoogst mogelijke akoestische isolatie die met gordijnen gerealiseerd kan worden.

 

 

 

Sociaal Huis Niel

Project: Sociaal huis te Niel

Er werden in verschillende ruimtes akoestische panelen met print en akoestische schuimplaten met/zonder sierstof geplaatst.

Sporthal Hoeilaart

Project: Sporthal Hoeillaart

Het scheidingsgordijn die we hebben geplaatst diende om de verschillende ruimtes op te delen. 

Dit gordijn bestaat uit soepele pvc van +/- 600 gr/m² en daarboven werd gewerkt met een doorzichtig gaas. 

 

Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen

Project: Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen

 

In een vergaderlokaal van de campus Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen hebben we om de akoestiek te verbeteren akoestische panelen voorzien in het verlaagd plafond en aan de wand.

Er werd zowel gewerkt met onze standaard akoestische panelen alsook met de akoestische panelen met print.

 

 

Kino Rotterdam

Project: Kino Rotterdam

Om een optimale akoestiek in het cinemacomplex van rotterdam (KINO) te bekomen, werden de wanden in de zalen met een speciale akoestische bekleding in textiel voorzien. 

We hebben gewerkt met o.a. wolvilt, polyester trevira CS vezel en er werden ook 3 akoestische plafonddoeken in brandvrije stof geplaatst in 1 zaal. 

 

 

 

Cera Leuven

Project: Cera Leuven

In het dakstructuur van de grote hal in Cera Bank te Leuven zijn in 2017, 62 akoestische panelen geplaatst.

De dakstructuur is rechthoekig van vorm en in 5 niveaus uitgevoerd.De lange zijden liggen aan de noordzijde en de zuidzijde, de korte zijden liggen aan de oostzijde en de westzijde. 

De panelen zijn rechthoekig, trapezium vormig en in driehoek.

We hebben dit project kunnen realiseren in samenwerking met Coelembier. 

Orsi Melle

Project: Orsi Melle

Om een optimale akoestiek in het auditorium van ORSI te bekomen, werden de wanden met een speciale bekleding in textiel voorzien. Ook kregen we opdracht om de gordijnen te maken voor het auditorium.

Residence Palace Brussel

Project: Residence Palace te Brussel

Belacoustics ontwikkelde voor het prestigieuze project Residence Palace van Samyn en Partners enkele nieuwe producten met een luxueuze afwerking in 100 % wolvilt. 

Aquariumgebouw Zoo Antwerpen

Project: Aquariumgebouw Zoo Antwerpen

Translucente polycarbonaat panelen met microperforaties

Ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan werd de grote bezoekerszaal, symbool van het rijke verleden van de Zoo van Antwerpen, in zijn oorspronkelijke glorie hersteld.

De monumentale laaghangende lichtbaan bestaat uit een aluminium frame met ingebouwde led-verlichting en is bekleed met translucente, microgeperforeerde panelen van polycarbonaat. De onzichtbare microperforaties versterken de sfeerbeleving van de bezoekers door de perfecte combinatie van een stille, monumentale ruimte met de zachte, oceaanblauwe sfeerverlichting.

STUK Leuven

Project: STUK Leuven

Voor de filmzaal STUK te Leuven streefden we ernaar om een lederlook te bekomen die ook aan hoge akoestische eisen voldoet. Hiervoor werd gebruik gemaakt van panelen speciaal ontworpen voor wand- en plafondmontage.

In samenwerking met het akoestische studiebureau hebben we verschillende samenstellingen uitgestest en kwamen we door middel van een speciale gemicroperforeerde stof tot een nieuwe wandbekleding.

Kinderdagverblijf Merksem

Project: Kinderdagverblijf Merksem

Akoestische absorptie met rotan

Tegenwoordig is er voor scholen en kinderdagverblijven een strenge normering omtrent het akoestisch comfort van de gebruikers. Het is voor architecten een grote uitdaging om ruimtes van de nodige akoestische absorptie te voorzien en tegelijkertijd rekening te houden met het esthetische aspect. 

Voor een nieuw kinderdagverblijf in Merksem trachtten we samen met de architecten van 51N4E en het akoestisch studiebureau binnen het concept van strakke, natuurlijke materialen toch te voldoen aan de strenge akoestische eisen.