Projecten

CLB Gent

Voor het project CLB Gent werden er zowel akoestische panelen geplaatst als ook wandbespanning geplaatst. 

Callboxen voor ION

 

Om de akoestiek te verbeteren hebben we voor het project Callboxen voor ION hebben we de wanden bekleed met 100% wolvilt. 

 

Fedex Brussel

Voor een specifieke zone geluidstechnisch te isoleren hebben we voor het project Fedex te Brussel onze gordijnen met 7 lagen geplaatst. 

Deze gordijnen zijn samengesteld uit 7 lagen stof. Deze gordijnen hebben als eigenschap dat ze het geluid in de ruimte zelf goed absorberen waardoor ze de nagalm drastische verminderen en tevens het geluid naar de andere ruimtes zeer goed tegenhouden. Deze uitvoering biedt de hoogst mogelijke akoestische isolatie die met gordijnen gerealiseerd kan worden.

 

 

 

Sociaal Huis Niel

Voor het project Sociaal Huis te Niel hebben we om de akoestiek te verbeteren in verschillende ruimtes gewerkt met onze akoestische panelen met print en akoestische schuimplaten met/zonder sierstof.

Sporthal Hoeilaart

Het scheidingsgordijn die we hebben geplaatst diende om de verschillende ruimtes op te delen. 

Dit gordijn bestaat uit soepele pvc van +/- 600 gr/m² en daarboven werd gewerkt met een doorzichtig gaas. 

 

Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen

In een vergaderlokaal van de campus Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen hebben we om de akoestiek te verbeteren akoestische panelen voorzien in het verlaagd plafond en aan de wand.

Er werd zowel gewerkt met onze standaard akoestische panelen alsook met de akoestische panelen met print.

 

 

Kino Rotterdam

Om een optimale akoestiek in het cinemacomplex van rotterdam (KINO) te bekomen, werden de wanden in de zalen met een speciale akoestische bekleding in textiel voorzien. 

We hebben gewerkt met o.a. wolvilt, polyester trevira CS vezel en er werden ook 3 akoestische plafonddoeken in brandvrije stof geplaatst in 1 zaal. 

 

 

 

Cera Leuven

In het dakstructuur van de grote hal in Cera Bank te Leuven zijn in 2017, 62 akoestische panelen geplaatst.

De dakstructuur is rechthoekig van vorm en in 5 niveaus uitgevoerd.De lange zijden liggen aan de noordzijde en de zuidzijde, de korte zijden liggen aan de oostzijde en de westzijde. 

De panelen zijn rechthoekig, trapezium vormig en in driehoek.

We hebben dit project kunnen realiseren in samenwerking met Coelembier. 

Orsi Melle

Om een optimale akoestiek in het auditorium van ORSI te bekomen, werden de wanden met een speciale bekleding in textiel voorzien. Ook kregen we opdracht om de gordijnen te maken voor het auditorium.

Residence Palace Brussel

BELacoustics ontwikkelde voor het prestigieuze project Residence Palace van Samyn en Partners enkele nieuwe producten met een luxueuze afwerking in wolvilt. 

Aquariumgebouw Zoo Antwerpen

Ter gelegenheid van zijn 100-jarig bestaan werd de grote bezoekerszaal, symbool van het rijke verleden van de Zoo van Antwerpen, in zijn oorspronkelijke glorie hersteld.

De monumentale laaghangende lichtbaan bestaat uit een aluminium frame met ingebouwde led-verlichting en is bekleed met translucente, microgeperforeerde panelen van polycarbonaat. De onzichtbare microperforaties versterken de sfeerbeleving van de bezoekers door de perfecte combinatie van een stille, monumentale ruimte met de zachte, oceaanblauwe sfeerverlichting.

STUK Leuven

Voor de filmzaal STUK te Leuven streefden we ernaar om een lederlook te bekomen die ook aan hoge akoestische eisen voldoet. Hiervoor werd gebruik gemaakt van panelen speciaal ontworpen voor wand- en plafondmontage.

Kinderdagverblijf Merksem

Tegenwoordig is er voor scholen en kinderdagverblijven een strenge normering omtrent het akoestisch welzijn van de gebruikers. Voor een nieuw kinderdagverblijf in Merksem was het ons streefdoel om binnen het concept van strakke, natuurlijke materialen toch te voldoen aan die strenge akoestische eisen.