Projects

Kinderopvang ‘t boelleke Haasdonk

Project: Kinderopvang 't boelleke te Haasdonk

Om de akoestiek te verbeteren in het nieuwe gebouw van de kleuter- en lagere school Wonderwijs te Haasdonk plaatste Belacoustics akoestische absorberende polyesterwolpanelen in de vorm van een wolkje alsook werden er akoestische panelen type Soundbel 50 frontaal bevestigd aan de wanden. 

Sint Martinusschool Beveren

Project: Sint Martinusschool Beveren

Om de lawaaihinder in deze kleuterklassen te verbeteren plaatste Belacoustics tussen de betonnen gewelven akoestische panelen type Soundbel 50.

Project: Deceuninck Roeselare

Om een vergaderzaal beter af te schermen plaatste belacoustics een 7 lagen gordijn. Deze uiterst dikke gordijnen worden gebruikt om akoestische geluidsisolatie te realiseren.

 

 

Project: Dokterspraktijk Meulebeke

Project: Dokterspraktijk Meulebeke

In het onthaal, de gangen en de praktijkruimte werd de akoestiek aangepakt door akoestische panelen te plaatsten met print.

Om het akoestisch probleem op te lossen in de wachtzaal werd er een akoestisch prikbord geplaatst. 

 

 

Crematorium Oostende

Project: Crematorium Oostende

Voor het project Crematorium Polderbos te Oostende stoffeerden wij naast de wanden ook diverse meubelen. In de ceremoniezalen verzorgden wij de akoestische stoffering van de grote multimediawanden met ingebouwde technieken. Ook de rugleuningen van de zitbanken werden door ons uitgevoerd. In het onthaal bekleedden wij twee opvallende boogvormige paravents. Voor alle meubelen werd er gekozen voor het woltextiel Hallingdal 65 van Kvadrat

Foto’s © Benny Proot

 

Particuliere woonst

Project: Particuliere woonst

In een high-end particuliere woonst plaatsten wij een akoestische wand met een opvallende textuur in de woonkamer.

Crematorium Oostende

Project: Crematorium Oostende

Het Crematorium Polderbos te Oostende is door Belacoustics volledig akoestisch ingericht. Overal werd er gekozen voor een hoogwaardige afwerking in Kvadrat woltextiel.

 

In het onthaal verzorgde Belacoustics de akoestische stoffering van de zitbanken en de houten deuren.

De overloopruimtes zijn volledig voorzien van wandbespanning en doen dienst als akoestisch sas.

In de twee grote ceremoniezalen zijn de pivoterende toegangsdeuren en de bovenliggende vaste wand volledig akoestisch uitbekleed.

 

Architenbureau: OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Kleine Begijnhof Mechelen

Project: Klein begijnhof Mechelen

Om de akoestiek te verbeteren in het klein begijnhof te Mechelen werden er akoestische absorberende akomineschuimplaten geplaatst met een dikte van 70 mm. Deze werden gependeld bevestigd aan het plafond. 

 

 

 

Marnixschool Schoten

Project: Marnixschool Schoten

In de Marnixschool te Schoten bracht Belacoustics zijn akoestische prikborden met stoffen hoes aan om de nagalmtijd in de klassen te reduceren. 

Vergaderruimte Brussel

Project: Vergaderruimte Brussel

In deze vergaderruimte te Brussel heerste een enorme galm. Het was enorm moeilijk om de mensen die op een afstand zaten goed te kunnen horen. Belacoustics plaatste haar akoestische panelen om de nagalm in deze ruimte te verminderen. 

Coffee Zone Wetteren

Project: Coffee Zone Wetteren

Om de akoestiek te verbeteren in deze koffiebar te Wetteren plaatste Belacoustics akoestische panelen.

 

Kinderopvang Lint

Project: Kinderopvang te Lint 

Om de lawaaihinder in deze kinderopvang te verbeteren plaatste Belacoustics akoestische absorberende polyesterwolpanelen. 

OCMW Kortrijk

Project: OCMW te Kortrijk

In de burelen van het OCMW Kortrijk plaatste Belacoustics akoestische panelen met textiel en prints om de nagalmtijd in de burelen te reduceren en het comfort voor de medewerkers te verhogen. 

 

Funerarium Jumet

Project: Funerarium te Jumet

In het Funerarium te Jumet plaatste Belacoustics akoestische panelen met prints om de nagalmtijd op een esthetische manier te reduceren.

Infrabel Halle

Project: Infrabel te Halle 

In de cafetaria van Infrabel te Halle plaatste Belacoustics akoestische eilanden met textielbekleding om de nagalmtijd te reduceren. 

 

 

Restaurant Rizoom

Project: Restaurant Rizoom te Gent

Bij restaurant Rizoom te Gent plaatste Belacoustics een akoestische wandbespanning. Deze voorzetwand uit absorberend materiaal en textiel gaat volledig op in het interieur. Met deze oplossing slagen we er in om de nagalmtijd te verminderen terwijl het authentieke plafond zichtbaar blijft. 

Infrabureau Demey

Project: Infrabureau Demey te Roeselare

Bij Infrabureau Demey te Roeselare plaatste Belacoustics een naadloze akoestische printwand om de nagalmtijd in de vergaderzaal te reduceren. Bij Belacoustics denken we graag mee om tot een esthetische oplossing te komen voor uw galmproblemen. 

 

 

Leietheater Deinze

Project: Leietheater te Deinze

Voor het nieuwe Leietheater te Deinze installeerde Belacoustics een akoestische wand- en plafondbespanning in de foyer. Op een esthetische manier reduceert deze textielbespanning de nagalmtijd van de ruimte drastisch.

Kunstencentrum Aalter

Project: Kunstencentrum te Aalter

Belacoustics verzorgde de variabele akoestiek in het auditorium van het nieuwe Kunstencentrum te Aalter. Met 24 akoestische pivoterende panelen en 10 akoestische optrekgordijnen kan de akoestiek van de zaal perfect geregeld worden. Hierdoor word de zaal een polyvalente ruimte waar zowel film, toneel, versterkte muziek en live muziek mogelijk zijn. 

Vergaderzaal te Brussel

Project: Vergaderzaal te Brussel

Voor een vergaderzaal te Brussel hebben we aan het verlaagd plafond 5 akoestische panelen verschillend van vorm,gemonteerd op verschillende hoogte.

Kinderdagverblijf ' De Speelberg Roeselare'

Project: Kinderdagverblijf de Speelberg

Om een zo goed mogelijk akoestisch resultaat te bekomen hebben we voor kinderopvang ‘De Speelberg te Roeselare’ eerst een nagalmtijdmeting gedaan bij plaats bezoek. Hierop werd beslist om te werken met onze witte akoestische absorberende polyesterwolpanelen.

Arjaan Theater Geraardsbergen

Project: Arjaan Theater Geraardsbergen

Voor het Arjaan Theater te Geraardsbergen hebben we het voordoek vernieuwd & geautomatiseerd. 

 

 

Tennisclub Molenbos Nijlen

Project: Tennisclub Molenbos te Nijlen

Met de drukke periode voor de boeg konden wij voor onze klant 'Tennisclub Molenbos te Nijlen' snel een akoestische oplossing aanbieden voor hun vernieuwde cafetaria. 

 

 

 

 

Mentor VZW

Project: Mentor VZW

Voor Mentor VZW plaatsten wij akoestische panelen in de opleidingslokalen en de burelen. 

 

 

 

Restaurant Origano

Project: Restaurant Origano Mechelen 

Akoestische panelen die bevestigd zijn aan het plafond.

Sint-Martinusschool

Project: Turnzaal Sint Martinusschool te Beveren 

Balvaste akoestische panelen met onzichtbare bevestiging. 

 

Basisschool Rinkeling te Merchtem

Project: Turnzaal van Basisschool de Rinkeling te Merchtem

Balvaste akoestische panelen bevestigd aan het plafond / geluidsabsorberende wolkjes uit polyester wol.

 

 

 

 

CLB Gent

Project: CLB Gent

Akoestische panelen die bevestigd zijn aan de wand en ook werd er een akoestische wandbespanning geplaatst.

Callboxen voor ION

Project: ION Waregem

De wanden van de callboxen werden bekleed met 100% wolvilt.

 

FedEx Brussel

Project: Kantoorgebouw te Brussel

Om specifieke vergaderzones akoestisch te isoleren, hebben we voor het project FedEx te Brussel onze akoestische gordijnen met 7 lagen geplaatst. 

Deze gordijnen zijn samengesteld uit 7 lagen textiel. Deze gordijnen hebben als eigenschap dat ze het geluid in de ruimte zelf goed absorberen waardoor ze de nagalm drastische verminderen, en tevens het geluid naar de andere ruimtes zeer goed tegenhouden. Deze uitvoering biedt de hoogst mogelijke akoestische isolatie die met gordijnen gerealiseerd kan worden.

 

 

 

Sociaal Huis Niel

Project: Sociaal huis te Niel

Er werden in verschillende ruimtes akoestische panelen met print en akoestische schuimplaten met/zonder sierstof geplaatst.

Sporthal Hoeilaart

Project: Sporthal Hoeillaart

Het scheidingsgordijn die we hebben geplaatst diende om de verschillende ruimtes op te delen. 

Dit gordijn bestaat uit soepele pvc van +/- 600 gr/m² en daarboven werd gewerkt met een doorzichtig gaas. 

 

Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen

Project: Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen

 

In een vergaderlokaal van de campus Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen hebben we om de akoestiek te verbeteren akoestische panelen voorzien in het verlaagd plafond en aan de wand.

Er werd zowel gewerkt met onze standaard akoestische panelen alsook met de akoestische panelen met print.

 

 

Kino Rotterdam

Project: Kino Rotterdam

Om een optimale akoestiek in het cinemacomplex van rotterdam (KINO) te bekomen, werden de wanden in de zalen met een speciale akoestische bekleding in textiel voorzien. 

We hebben gewerkt met o.a. wolvilt, polyester trevira CS vezel en er werden ook 3 akoestische plafonddoeken in brandvrije stof geplaatst in 1 zaal. 

 

 

 

Cera Leuven

Project: Cera Leuven

In het dakstructuur van de grote hal in Cera Bank te Leuven zijn in 2017, 62 akoestische panelen geplaatst.

De dakstructuur is rechthoekig van vorm en in 5 niveaus uitgevoerd.De lange zijden liggen aan de noordzijde en de zuidzijde, de korte zijden liggen aan de oostzijde en de westzijde. 

De panelen zijn rechthoekig, trapezium vormig en in driehoek.

We hebben dit project kunnen realiseren in samenwerking met Coelembier. 

Residence Palace Brussels

BELacoustics developed some new products with a luxurious finish in 100% wool felt for the prestigious project Residence Palace of Samyn and Partners.

Aquarium building Antwerp Zoo

On the occasion of its 100-year anniversary, the Antwerp Zoo’s large visitors hall, the symbol of the zoo’s rich history, was restored to its original splendor.

The monumental hanging light rail is constructed of an aluminum frame with built-in LED lighting and lined with translucent polycarbonate panels that are micro-perforated. The invisible micro-perforations enhance the wellbeing of the visitors by creating the perfect combination of a quiet, monumental space with a soft ocean-blue ambient light.

STUK Leuven

For the cinema hall STUK in Leuven, specially designed panels were mounted on the walls and ceiling to obtain a "leather look" and yet meet the strict acoustic requirements.

Day care center Merksem (realization 2012)

Nowadays there are strict regulations for schools and kindergartens regarding the acoustic wellbeing of the users. For a new day care center in Merksem, we were looking for a concept that used sleek, natural materials to meet the stringent acoustic requirements.