Projecten

Vergaderzaal te Brussel

Project: Vergaderzaal te Brussel

Voor een vergaderzaal te Brussel hebben we aan het verlaagd plafond 5 akoestische panelen verschillend van vorm,gemonteerd op verschillende hoogte.

Kinderdagverblijf ' De Speelberg Roeselare'

Project: Kinderdagverblijf de Speelberg

Om een zo goed mogelijk akoestisch resultaat te bekomen hebben we voor kinderopvang ‘De Speelberg te Roeselare’ eerst een nagalmtijdmeting gedaan bij plaats bezoek. Hierop werd beslist om te werken met onze witte akoestische absorberende polyesterwolpanelen.

Arjaan Theater Geraardsbergen

Project: Arjaan Theater Geraardsbergen

Voor het Arjaan Theater te Geraardsbergen hebben we het voordoek vernieuwd & geautomatiseerd. 

 

 

Tennisclub Molenbos Nijlen

Project: Tennisclub Molenbos te Nijlen

Met de drukke periode voor de boeg konden wij voor onze klant 'Tennisclub Molenbos te Nijlen' snel een akoestische oplossing aanbieden voor hun vernieuwde cafetaria. 

 

 

 

 

Mentor VZW

Project: Mentor VZW

Voor Mentor VZW plaatsten wij akoestische panelen in de opleidingslokalen en de burelen. 

 

 

 

Restaurant Origano

Project: Restaurant Origano Mechelen 

Akoestische panelen die bevestigd zijn aan het plafond.

Sint-Martinusschool

Project: Turnzaal Sint Martinusschool te Beveren 

Balvaste akoestische panelen met onzichtbare bevestiging. 

 

Basisschool Rinkeling te Merchtem

Project: Turnzaal van Basisschool de Rinkeling te Merchtem

Balvaste akoestische panelen bevestigd aan het plafond / geluidsabsorberende wolkjes uit polyester wol.

 

 

 

 

CLB Gent

Project: CLB Gent

Akoestische panelen die bevestigd zijn aan de wand en ook werd er een akoestische wandbespanning geplaatst.

Callboxen voor ION

Project: ION Waregem

De wanden van de callboxen werden bekleed met 100% wolvilt.

 

Fedex Brussel

Project: Kantoorgebouw te Brussel

Voor een specifieke zone geluidstechnisch te isoleren hebben we voor het project Fedex te Brussel onze gordijnen met 7 lagen geplaatst. 

Deze gordijnen zijn samengesteld uit 7 lagen stof. Deze gordijnen hebben als eigenschap dat ze het geluid in de ruimte zelf goed absorberen waardoor ze de nagalm drastische verminderen en tevens het geluid naar de andere ruimtes zeer goed tegenhouden. Deze uitvoering biedt de hoogst mogelijke akoestische isolatie die met gordijnen gerealiseerd kan worden.

 

 

 

Sociaal Huis Niel

Project: Sociaal huis te Niel

Er werden in verschillende ruimtes akoestische panelen met print en akoestische schuimplaten met/zonder sierstof geplaatst.

Sporthal Hoeilaart

Project: Sporthal Hoeillaart

Het scheidingsgordijn die we hebben geplaatst diende om de verschillende ruimtes op te delen. 

Dit gordijn bestaat uit soepele pvc van +/- 600 gr/m² en daarboven werd gewerkt met een doorzichtig gaas. 

 

Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen

Project: Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen

 

In een vergaderlokaal van de campus Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen hebben we om de akoestiek te verbeteren akoestische panelen voorzien in het verlaagd plafond en aan de wand.

Er werd zowel gewerkt met onze standaard akoestische panelen alsook met de akoestische panelen met print.

 

 

Kino Rotterdam

Project: Kino Rotterdam

Om een optimale akoestiek in het cinemacomplex van rotterdam (KINO) te bekomen, werden de wanden in de zalen met een speciale akoestische bekleding in textiel voorzien. 

We hebben gewerkt met o.a. wolvilt, polyester trevira CS vezel en er werden ook 3 akoestische plafonddoeken in brandvrije stof geplaatst in 1 zaal. 

 

 

 

Cera Leuven

Project: Cera Leuven

In het dakstructuur van de grote hal in Cera Bank te Leuven zijn in 2017, 62 akoestische panelen geplaatst.

De dakstructuur is rechthoekig van vorm en in 5 niveaus uitgevoerd.De lange zijden liggen aan de noordzijde en de zuidzijde, de korte zijden liggen aan de oostzijde en de westzijde. 

De panelen zijn rechthoekig, trapezium vormig en in driehoek.

We hebben dit project kunnen realiseren in samenwerking met Coelembier. 

Residence Palace Brussels

BELacoustics developed some new products with a luxurious finish in 100% wool felt for the prestigious project Residence Palace of Samyn and Partners.

Aquarium building Antwerp Zoo

On the occasion of its 100-year anniversary, the Antwerp Zoo’s large visitors hall, the symbol of the zoo’s rich history, was restored to its original splendor.

The monumental hanging light rail is constructed of an aluminum frame with built-in LED lighting and lined with translucent polycarbonate panels that are micro-perforated. The invisible micro-perforations enhance the wellbeing of the visitors by creating the perfect combination of a quiet, monumental space with a soft ocean-blue ambient light.

STUK Leuven

For the cinema hall STUK in Leuven, specially designed panels were mounted on the walls and ceiling to obtain a "leather look" and yet meet the strict acoustic requirements.

Day care center Merksem (realization 2012)

Nowadays there are strict regulations for schools and kindergartens regarding the acoustic wellbeing of the users. For a new day care center in Merksem, we were looking for a concept that used sleek, natural materials to meet the stringent acoustic requirements.