Projets

Arjaan Theater Geraardsbergen

Project: Arjaan Theater Geraardsbergen

Voor het Arjaan Theater te Geraardsbergen hebben we het voordoek vernieuwd & geautomatiseerd. 

 

 

Tennisclub Molenbos Nijlen

Project: Tennisclub Molenbos te Nijlen

Met de drukke periode voor de boeg konden wij voor onze klant 'Tennisclub Molenbos te Nijlen' snel een akoestische oplossing aanbieden voor hun vernieuwde cafetaria. 

 

 

 

 

Mentor VZW

Project: Mentor VZW

Voor Mentor VZW plaatsten wij akoestische panelen in de opleidingslokalen en de burelen. 

 

 

 

Restaurant Origano

Project: Restaurant Origano Mechelen 

Akoestische panelen die bevestigd zijn aan het plafond.

Sint-Martinusschool

Project: Turnzaal Sint Martinusschool te Beveren 

Balvaste akoestische panelen met onzichtbare bevestiging. 

 

Basisschool Rinkeling te Merchtem

Project: Turnzaal van Basisschool de Rinkeling te Merchtem

Balvaste akoestische panelen bevestigd aan het plafond / geluidsabsorberende wolkjes uit polyester wol.

 

 

 

 

CLB Gent

Project: CLB Gent

Akoestische panelen die bevestigd zijn aan de wand en ook werd er een akoestische wandbespanning geplaatst.

Callboxen voor ION

Project: ION Waregem

De wanden van de callboxen werden bekleed met 100% wolvilt.

 

Fedex Brussel

Project: Kantoorgebouw te Brussel

Voor een specifieke zone geluidstechnisch te isoleren hebben we voor het project Fedex te Brussel onze gordijnen met 7 lagen geplaatst. 

Deze gordijnen zijn samengesteld uit 7 lagen stof. Deze gordijnen hebben als eigenschap dat ze het geluid in de ruimte zelf goed absorberen waardoor ze de nagalm drastische verminderen en tevens het geluid naar de andere ruimtes zeer goed tegenhouden. Deze uitvoering biedt de hoogst mogelijke akoestische isolatie die met gordijnen gerealiseerd kan worden.

 

 

 

Sociaal Huis Niel

Project: Sociaal huis te Niel

Er werden in verschillende ruimtes akoestische panelen met print en akoestische schuimplaten met/zonder sierstof geplaatst.

Sporthal Hoeilaart

Project: Sporthal Hoeillaart

Het scheidingsgordijn die we hebben geplaatst diende om de verschillende ruimtes op te delen. 

Dit gordijn bestaat uit soepele pvc van +/- 600 gr/m² en daarboven werd gewerkt met een doorzichtig gaas. 

 

Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen

Project: Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen

 

In een vergaderlokaal van de campus Hogeschool Gent - Campus Schoonmeersen hebben we om de akoestiek te verbeteren akoestische panelen voorzien in het verlaagd plafond en aan de wand.

Er werd zowel gewerkt met onze standaard akoestische panelen alsook met de akoestische panelen met print.

 

 

Kino Rotterdam

Project: Kino Rotterdam

Om een optimale akoestiek in het cinemacomplex van rotterdam (KINO) te bekomen, werden de wanden in de zalen met een speciale akoestische bekleding in textiel voorzien. 

We hebben gewerkt met o.a. wolvilt, polyester trevira CS vezel en er werden ook 3 akoestische plafonddoeken in brandvrije stof geplaatst in 1 zaal. 

 

 

 

Cera Leuven

Project: Cera Leuven

In het dakstructuur van de grote hal in Cera Bank te Leuven zijn in 2017, 62 akoestische panelen geplaatst.

De dakstructuur is rechthoekig van vorm en in 5 niveaus uitgevoerd.De lange zijden liggen aan de noordzijde en de zuidzijde, de korte zijden liggen aan de oostzijde en de westzijde. 

De panelen zijn rechthoekig, trapezium vormig en in driehoek.

We hebben dit project kunnen realiseren in samenwerking met Coelembier. 

Crèche Merksem

Aujourd'hui, les écoles et les crèches sont soumises à des normes strictes de bien-être acoustique pour leurs utilisateurs. Pour la nouvelle crèche de Merksem, notre objectif était de répondre à ces exigences acoustiques strictes en utilisant des matériaux rigides et naturels.

 

STUK Louvain

Pour le cinéma de STUK à Louvain, nous nous sommes efforcés d'obtenir un aspect cuir répondant également aux exigences acoustiques élevées. Dans cette optique, des panneaux spécialement conçus pour le montage mural et au plafond ont été utilisés.

Aquarium Zoo d'Anvers

A l'occasion de son 100e anniversaire, la grande salle des visiteurs, symbole du passé riche du Zoo d'Anvers, a été rétabli à sa gloire passée.

La barre lumineuse monumentale à suspension basse se compose d'un cadre en aluminium avec éclairage LED intégré et est recouverte de panneaux translucides microperforés en polycarbonate.

Les microperforations invisibles améliorent l'atmosphère des visiteurs en combinant parfaitement un espace calme et monumental avec un éclairage d'ambiance doux et bleu océan.

Residence Palace Bruxelles

Pour le prestigieux projet Residence Palace de Samyn's and Partners, BELacoustics a développé plusieurs nouveaux produits avec une finition luxueuse en feutre 100% laine