Kinderdagverblijf Merksem

Akoestische absorptie met rotan

Tegenwoordig is er voor scholen en kinderdagverblijven een strenge normering omtrent het akoestisch comfort van de gebruikers. Het is voor architecten een grote uitdaging om ruimtes van de nodige akoestische absorptie te voorzien en tegelijkertijd rekening te houden met het esthetische aspect. 

Voor een nieuw kinderdagverblijf in Merksem trachtten we samen met de architecten van 51N4E en het akoestisch studiebureau binnen het concept van strakke, natuurlijke materialen toch te voldoen aan de strenge akoestische eisen.

Door een opengeweven rotan strak aan te spannen op een houten frame kwamen we tot een wandopbouw met afneembare panelen.

De open webbing is volledig akoestisch transparant waardoor de achterliggende absorptie goed zijn werk kan doen.

Onderaan het kader werd een stalen lat voorzien zodat de kinderen aan de hand van magneten tekeningen kunnen ophangen aan de wand.