Onze Visie

Toen BELacoustics in 2010 werd opgericht, stoelde het bedrijf reeds op jarenlange ervaring op het gebied van akoestiek. Het toenmalige team werd versterkt met nieuwe, enthousiaste medewerkers. 

Deze mix van jong enthousiasme en know how leidde tot zowel nieuwe producten als technische expertise.

Wij streven ernaar om esthetische, akoestische oplossingen uit te voeren en aan te bieden waarbij kwaliteit en maatwerk steeds primeert!. 

Jaren geleden kozen we ervoor om de akoestische studies niet volledig zelf uit te voeren, maar om hiervoor ook beroep te doen op gespecialiseerde studiebureaus.  

Alle producten van BELacoustics zijn degelijk en geattesteerd. Wij streven ernaar om onze klanten tevreden te stellen en hen een mooi product aan te bieden dat eveneens voldoet aan de akoestische vereisten.

Om hieraan te kunnen voldoen, bezoeken wij het labo voor een akoestische meting van het product. 

Al onze producten worden door onze eigen medewerkers geplaatst. Zo bent u ervan verzekerd dat onze producten op een correcte en esthetische manier worden geplaatst. 

Wij beschikken over een eigen productieatelier waardoor we in staat zijn om zowel maat- als seriewerk aan te bieden. Door onze expertise in mechanische constructies gaan we geen uitdaging uit de weg: reusachtige, akoestische optrekgordijnen, mobiele reflectieschelpen, diffusieplafonds... Samen met de  architect, het akoestisch studiebureau en/of de klant gaan we samen op zoek naar esthetische akoestische oplossingen op maat.  

Naast de door ons ontwikkelde producten plaatsen onze medewerkers ook reeds bestaande producten. Ook hier werken we enkel met kwalitatieve materialen die voldoen aan de akoestische en esthetische normen.  

Dankzij onze jarenlange ervaring met akoestiek (onze eerste meetresultaten dateren van 1986), beschikken we over een uitgebreid gamma van producten die voor zeer specifieke toepassingen geschikt zijn. 

Zo letten we tijdens de meting van onze samengestelde akoestische gordijnen niet enkel op de hoeveelheid frequenties die deze gordijnen kunnen aborberen, maar ook op het type frequentie (bvb. lagere frequenties).  

Op deze website vindt u tal van realisaties, producten en technische fiches. Wij hopen u op deze manier een indruk te bieden van de veelzijdigheid van onze firma. 

Nederlands