Onze Visie

Met BELacoustics startten we in 2010 een nieuw bedrijf gebaseerd op onze jarenlange ervaring in de wereld van akoestiek, aangevuld met nieuwe enthousiaste medewerkers. 

Deze mix van jong enthousiasme en knowhow leidde zowel tot nieuwe producten als een verdere ontwikkeling en kennis. 

Ons doel is het aanbieden en uitvoeren van esthetisch akoestische oplossingen, waarbij kwaliteit en maatwerk onze specialiteit zijn. 

 

Jaren geleden kozen we zeer bewust om zelf geen akoestische studies te gaan doen maar samen te werken met gespecialiseerde studiebureaus.  

Alle producten van BELacoustics zijn degelijke en geattesteerde producten. We streven er naar om al onze klanten tevreden te stellen en niet om hen mooie producten te verkopen die niet voldoen aan gevraagde akoestische eisen. Daarom gaan we ook telkens bij het ontwikkelen van nieuwe producten zelf het labo in om hun akoestische resultaten te laten meten en aan te passen tot we tot een kwalitatief product komen. 

 

Al onze producten worden door onze eigen medewerkers geplaatst. Zo garanderen we dat onze producten op een correcte en esthetische manier worden aangebracht. 

 

We beschikken over een eigen productieatelier waardoor we zowel in staat zijn om maat- als seriewerk aan te bieden. Door onze expertise in mechanische constructies gaan we geen uitdaging uit de weg: gigantische akoestische optrekgordijnen, mobiele reflectieschelpen, diffusieplafonds…  

Samen met de  architect, het akoestisch studiebureau en/of de klant gaan we samen op zoek naar esthetische  akoestische oplossingen op maat.  

 

Naast onze eigen ontwikkelde producten plaatsen onze medewerkers ook bestaande producten. Echter, ook hier kiezen we er bewust voor om enkel te werken met kwalitatieve materialen die voldoen aan de akoestische en esthetische eisen.  

 

Door onze jarenlange ervaring met akoestiek (onze eerste meetresultaten dateren van 1986), beschikken we momenteel over een uitgebreid gamma van producten die in zeer specifieke toepassingen geschikt zijn. 

Zo zijn we bijvoorbeeld bij het meten van onze samengestelde akoestische gordijnen niet enkel op zoek gegaan naar gordijnen die over alle frequenties veel absorberen, maar ook naar gordijnen die bijvoorbeeld vooral goed absorberen bij lage frequenties.  

 

Op deze website vindt U tal van realisaties, producten en technische fiches. We hopen U op deze manier een zicht te geven op de veelzijdigheid van onze firma. 

Nederlands