Residence Palace Brussel

Project: Residence Palace te Brussel

Belacoustics ontwikkelde voor het prestigieuze project Residence Palace van Samyn en Partners enkele nieuwe producten met een luxueuze afwerking in 100 % wolvilt. 

Binnen dit project werden we met heel wat uitdagingen geconfronteerd. Zo zijn alle wanden van het ronde gebouw eveneens gebogen, wat het ontwerp van systeemwand bemoeilijkte. Daarnaast heeft men voor de plafonds gekozen voor een patchworkdesign met 62 individuele kleuren! De akoestische eisen die aan dit project werden gesteld, waren dan ook erg hoog. Desalniettemin slaagden we er uiteindelijk in om een product op maat te ontwikkelen!

Na ruim 2 jaar van onderzoek en proeven ontwikkelden we, in samenwerking met de architect, enkele zeer hoogstaande en esthetische pareltjes.Uiteindelijk zijn we in maart 2014 in dit nieuwe gebouw voor de Europese Raad gestart met de constructie van 10 000 m² plafond en 4 000 m² wanden. Het resultaat is een verbluffend staaltje van maatwerk en akoestische perfectie.

Gebruikte producten

Akoestisch vilt

Vilt is de laatste jaren bezig aan een stevige opmars. BELacoustics heeft een aantal nieuwe producten ontwikkeld met een luxueuze afwerking van wolvilt. Wij werken enkel met 100% wolvilt die aan een zorgvuldige selectie onderworpen werd. Verkrijgbaar in 65 kleuren !