Residence Palace Brussel

Akoestische plafonds en wanden in wolvilt

BELacoustics ontwikkelde voor het prestigieuze project Residence Palace van Samyn en Partners enkele nieuwe producten met een luxueuze afwerking in 100 % wolvilt. 

Binnen dit project kwamen we heel veel verschillende uitdagingen tegen. Zo zijn alle wanden gebogen omdat het gebouw rond is van vorm, wat het ontwerpen van een systeemwand niet vergemakkelijkte. Daarnaast zijn alle plafonds in een patchwork van 62 verschillende kleuren, allemaal kleur op maat! De akoestische eisen binnen dit project waren zeer streng, maar we slaagden er uiteindelijk in om een geschikt product, volledig op maat te ontwikkelen.
Na ruim 2 jaar studie en proeven kwamen we samen met de architect tot enkele zeer kwalitatieve en esthetische producten.

Zo startten we uiteindelijk in maart 2014 in dit nieuwe gebouw voor de Europese Raad met de uitvoering van 10 000 m² plafond, en 4 000 m² wanden. Het resultaat is een sterk staaltje van maatwerk en akoestische perfectie.

Gebruikte producten

Akoestisch vilt

Vilt is de laatste jaren bezig aan een stevige opmars. BELacoustics ontwikkelde enkele nieuwe producten met een luxueuze afwerking in wolvilt. We werken met 100% wolvilt, uiterst nauwkeurig geselecteerd en binnen een aanbod van maar liefst 65 kleuren.